Followers

nuffnang

Dr Badrul Amin

halwa kalbu

halwa kalbu

Thursday, 30 October 2014

Farewell Kajang Part 1

Bismillah..
Sebulan lebih tak update. Nak tau kenapa?
I tell you one by one k..hehe
here is part 1.

30 September tarikh sy rasmi meletak jawatan sebagai Kerani Operasi Derivatif,
di sebuah syarikat Trading Participant Bursa Malaysia.
Such great experience to be in investment industry.
Such great journey. 
Alhamdulillah..

Saat mengumumkan peletakan jawatan itu sy lihat kesedihan di wajah housemate Mei Sze dan officemate Lim Jia Ho@Piol Im..Tetapi selepas itu kami jalani kehidupan seperti biasa dan cuba hargai masa yang tinggal bersama dengan sebaiknya..Sungguh terharu saat satu persatu majlis jamuan perpisahan dan hadiah tanda ingatan diberi rakan sekerja..



Mr Sia and Madam. Our back office system developer. Kadang2 kacau mr sia sampai masa public holiday dan malam hari. Both sangat cool and softspoken. Madam siap bagi angpow lagi masa #chinesenewyear lepas. Kita bagitahu dia minggu ni je, and last person tahu..tapi merekala yg firstttt sekali bagi cenderahati.  Thanks both of u bagi i kek #secretrecipe ^_^


 Kemudian masa weekend tu kak Aireena pulak belanja d Teh tarik Place Metropoint Kajang. Sis Aireena adalah seorang doktor di Hospital Kajang di bahagian Kecemasan. Kami baru sahaja berkenalan Ramadhan lalu semasa menjadi sukarelawan program Charity Rights anjuran Mercy Mission. Misi kami, mengumpul dana untuk membantu mengatasi kebuluran di 5 negara..bertemu di bawah program yang baik, dengan misi yang baik, insyaAllah kitakan ketemu sahabat yang baik. Perkenalan yg singkat, tetapi insyaAllah ukhwafillah till jannah. Amin2



Laksa BabaNyonya sekali dengan pemanis mulut Labu Sira (tak sure nama)









1 comment:

Miz Eija said...

Salam perkenalan.. jemput singgah blog saya sis.. sedapnya kek secret tu :)

There was an error in this gadget