Followers

nuffnang

Dr Badrul Amin

halwa kalbu

halwa kalbu

Sunday, 15 July 2012

Kembali Lagi!

Bismillahirrahmanirrahim..
apa khabar sahabat blogger sekalian?
rindunya dengan blog yang semakin kusam dan usang ni..
maklumlah kekangan masa dan keadaan melanda..
diharapkan dengan izin Allah dapatlah kiranya diri ini terus mencoret di sini berkongsi kisah hidup dan ilmu agama yang diperoleh dari para guru dan musryid...

Baiklah...apa cerita kali ini?
Alhamdulillah saya dapat dua orang anak sedara bulan Mac dan April yang lalu...
selang masanya dua minggu je..pada masa itulah juga kakak dirisik orang..
malangnya gmbar baby2 cumel itu tak dapat dikongsi di sini buat masa ini...nanti kalau ada saya share ya? ^-

setakat ni kita kongsi nama dulu ya
yang lahir bulan mac adalah anak sulung abang ketiga iaitu Abdullah Rawahah b Isharudin dengan Tengku Nurul Izzati bt Tengku Malin Busu..
Anaknya? diberi nama Muhammad Harris al Harras..sedap kan? sempena nama seseorang yang disabdakan Rasulullah SAW yang akan ada peranan masa kedatangan Imamul Mahdi nanti...
masa baru2 lahir tu gelap je..semua orang pelik sebab mak dia cun melecun macam maya karin, putih melepak pulak tu..ayahnya pun kulit cerah...
tapi sekarang dah mula cerah, cumel dan tembam ok!

Tidak sampai dua minggu, lahir pula cucu ke-enam keluarga ini, cucu ke-lima lelaki dan anak ketiga kepada pasangan Muhammad Abu Dujannah b Isharudin dan Siti NurMuthmainnah binti Jamil
Diberi nama Muhammad Nizamuddin..sangat cumel!! Masa lahir tu, putih je kulitnya..baby lain keluar2 merah, dia lain..Senang pulak tu keluar, kak ngah saya sakit dalam sejam dua je then keluarlah dia..sebabnya? Pandai jaga mulut dan akhlak..penting ya untuk ibu2 mengandung..sebab nanti anak nak keluar satu hal, hidup membesar lepas keluar pun satu hal...

Masa Kak Ngah saya balik habiskan pantang tu dia dapat berita tentang kawan dia dan juga isteri kawan abang ngah saya; akbibat mulut tak jaga, suka buruk2kan orang, aniaya orang; tiga hari tiga malam azabnya sebelum melahirkan..Nauzubillah!

Habis cerita tentang baby, kita cerita tentang orang baru ke-3 dalam keluarga kami, iaitu abang ipar sy. Pada 8 Julai yang lalu berlangsunglah majlis akad nikah kakak, Raihanah bt Isharudin dengan orang Perak, Muhd Abul 'Aliah bin Zulkifli. Datang dari keluarga yang besar; adik2 satu ibu ada belasan orang dan dia ada lagi 3 orang ibu! Kami pulak ada dua orang so, 4+2= 6! Enam orang mak kakak saya sekarang..hehe

tak nak cerita banyak; dah panjang membebel ni..these are some of  the picca masa akad nikah..masa majlis akan dimuat naik kemudian ye?
Masa aki minta kebenaran menikahkan

Alhamdulillah sah! lepas 9 kali lafaz.huhu

serahan mas kahwin..cantik kan?

saring cincin

bersalam dengan mak...ada air mata di situ..

bersalam dengan umi..

bersama ibu pengantin lelaki

bergambar dengan bujang2 yang tinggal dalam keluarga..adik bongsu je tak join

keluarga mentua 

terbinalah sebuah masjid...semoga sakinah, mawaddah wa rahmah

1 comment:

NA_SR said...

lama x lawat blog akk..=)
tahniah dgn kelahiran ank buah..=)

There was an error in this gadget