Followers

nuffnang

Dr Badrul Amin

halwa kalbu

halwa kalbu

Thursday, 17 July 2014

#cdm25 Kerana Mulut Badan Binasa



tau kan apa makna ni?
alkisah amukan steering lock oleh pemandu sebuah pijou CDM25 yang menjadi viral di laman sosial.
Malah pihak polis pun sudah membuka kertas siasatan walaupun apek yang dicari pasal tu tidak membuat laporan. Tetapi memandangkan video itu ada, boleh dikategorikan sebagai bukti kukuh, menurut ketua polis negara.
Kes disiasat di kategorikan sbg jenayah buli jalanraya
Kan dah gelap masa depan??
Bukan setakat tu, video yang menjadi viral ni telah menyebabkan pemilik pijou cdm25 tu dihina, dicaci, dikritik tanpa tapisan lagi sehingga dipanggil bit**! 
Astaghfirullah..
Nauzubillah..

ya tak dinafikan dia bersalah dengan pakcik tua berusia 68 tahun itu dengan cara
-biadap menengking orang tua
-merampas kunci
-menggunakan kekerasan dengan steering lock
-menghentak kereta pakcik dengan steering lock
-menyebut sesuatu tentang bangsa cina(rasis)

salah kan? semua yang dilakukannya salah..lebih2 lagi merenung wajah tua apek itu..
 tak terbayang jika arwah bapaku masih hidup dan ditengking dikhalayak seperti itu..
apalah daya seorang tua hendak melawan?
malah elok sahaja uncle itu menjawab, dibalas dengan tengkingan..
mana pergi keluhuran akhlak seorang muslimah bertudung?
mana perg kelembutan seorang gadis melayu ?
mana hilang adab orang timur??

Yang jadi menambah sedih tu bila baca komen2 sebangsa, seagama..
kerana perbuatan wanita itu memalukan orang Islam yang berpuasa,
dan muslimah bertudung.
lantas dia dihukum
dengan hukuman cyber bullying
siap buat page FB,
siap korek segala gambar dia-diedit pelbagai cara,
maklumat kereta, bisnes,
malah kereta dijejak sehingga ke rumah!
semuanya menjadi bahan tohmahan dan hinaan...

ada paparazzi menjejak sehingga ke rumah orang tuanya di jengka pahang

 Kata KJ

Kata Ustaz..


Jadi lets move on..
udah2 le..
bulan puasa ni nak tambah amal
bukan lagi sedekah pahala kita yang sikit ni kat kiki

to sis kiki
im sorry if i ever talk bad about you..
hope this incident will make u know how to be down to earth like that uncle..







No comments:

There was an error in this gadget