Followers

nuffnang

Dr Badrul Amin

halwa kalbu

halwa kalbu

Wednesday, 29 May 2013

Lempeng@Penkek Lemon

Ehhem!Sape suke makan angkat tangan!!!!
di sini ade satu resepi yang saya nak share. Dapat kat Asian Food Channel @AFC. Dulu agak benci la nak tengok channel ni sebab masak best2 tapi takleh nak try sebab susah nak jumpa bahan2nya..huhhuh.Tapi sekarang da rajin2kan diri tengok cause i love to cook and eat! tak dapat cuba terus, insyaAllah satu hari nanti leh cuba kan..here is the recipe


Tepung gandum- 200g
Telur - 2 biji
Susu segar - 1 cawan
Garam

kacau je bahan2 ni sampai sebati. Boleh jugak tambah atau kurangkan sukatan ikut citarasa. Yang penting jangan cair sangat atau pekat sangat.
dah siap kacau letakkan 1 senduk di atas nonstick pan yang telah dipanaskan terlebih dulu. Angkat dan pusing2kan pan tersebut supaya rata di keseluruhan tempat.

Dah siap mask taburkan sedikit gula dan perah dengan buah lemon.
Selamat menjamu selera! nyam3 ^_^







No comments:

There was an error in this gadget