Followers

nuffnang

Monday, 25 October 2010

Greenfit Makes You Fit

 Bismillahirrahmanirrahim..
     Pada 22-24 September yang lepas Kak Eda dan kak Atie dari syarikat Avail Beauty Sdn. Bhd datang ke UiTM Segamat untuk membuat kempen kesedaran kanser melalui ceramah dan jualan produk kami, FC Bio Sanitary Pad serta Greenfit. Alhamdulillah dalam tempoh dua hari itu saya mendapat RM 270. Boleh pusing modal pula dan membeli se'bundle' pantiliner untuk jualan. Memandangkan kami baru naik cuti Aidilfitri, memanglah sangat sibuk pada waktu tu. Saya hanya berkesempatan datang selepas kelas iaitu jam 12 tengah hari dan pergi ke kelas semula jam 2 petang. Pada 23 hb, abang Edi (Nor Edie Katmin) iaitu Diamond Manager syarikat datang memberi ceramah tentang kanser dan kelebihan pad/pantilaner herba yang kami jual. Sebenarnya beliau adalah bekas jurutera Petronas, sanggup meletak jawatan kerana yakin dengan peluang perniagaan dengan penjualan pad sahaja. Menghadapi kata-kata sinis rakan dan masyarakat tidak langsung melemahkan semangat beliau malah prinsip beliau selagi ada perempuan, selagi itu pad ini akan terjual. Pengorbanan beliau tidak sia-sia, kini beliau memperoleh mendapat pandapatan sebanyak 5 angka sebulan! Saya adalah downline beliau tetapi di bawah kak Eda dan Kak Eda adalah di bawah kak Atie.. Memang seronok mengenali mereka. Saya kagum dengan semangat abang Edie. Kak Eda dan Kak Atie pula banyak memberi tunjuk ajar dengan sabarnya kepada saya. Alhamdulillah saya membuat pilihan tepat  dengan mengorbankan sedikit duit pinjaman saya untuk dijadikan modal untuk menjual pad herba ini. Sebab keuntungannya jelas dan berganda. 
Selain daripada pad herba, saya kini turut menjual Greenfit, satu produk kesihatan berupa minuman yang enak, dengan perasa epal. Alhamdulillah, ia turut mendapat sambutan di kalangan pelajar. Berikut saya kongsikan sedikit info mengenainya::

KEISTIMEWAAN                                                                            
 • 100 % SEMULAJADI
 • MUDAH, SENANG, ENAK DAN SIHAT
 • TIDAK BERASA SAKIT PERUT
 • TIDAK MENYEBABKAN CIRIT BIRIT
 • TIDAK MENGANDUNGI PERASA, PEWARNA, PENGAWET DAN GULA TIRUAN
 • TIDAK MENGANDUNGI BAHAN JULAP
 • TIDAK MENGANDUNGI KANDUNGAN GMO

RAMUAN-RAMUAN UTAMA

1. Lignin- Lignin adalah sejenis serat makanan yang bermutu dan kuasa anti-pengoksidaannya amat kuat. Ia berupaya mencegah kanser dan berkesan meningkatkan tahap metabolisma gula darah serta mengawal tahap kolesterol ( DR. ALEXANDER G. SCHAUSS, PhD)

2. Oligosakarida- Berupaya meningkatkan populasi bakteria baik dalam usus ( lactobacillus spp. & Bifidobacterium spp. ) British Journal Of Nutrition 2002

3. Klorofil Alfalfa- Berkesan menyembuhkan 80% ulser peptik. DR. GARNETT CHANEY ( KAJIAN UNIVERSITI STANFORD)

4. Aloe Vera - membantu proses detosifikasi badan dan mengawalatur proses metabolisme badan. ( Dr. Reuben Titus) 

5. Gandum-  Kajian membuktikan bahawa gandum membantu menurunkan berat badan dan menahan kelaparan. American Journal of Lifestyle Medicine (2008)
KEISTIMEWAAN

 • MENINGKATKAN FUNGSI SISTEM PENCERNAAN
 • MENINGKATKAN TAHAP METABOLISME TUBUH
 • MELEMBUTKAN NAJIS, MENGGALAKKAN PERGERAKAN USUS
 • MENGGALAKKAN PEMBIAKAN BAKTERIA BAIK DALAM USUS
 • MENCEGAH DAN MEMBANTU PENYEMBUHAN ULSER SERTA KERADANGAN PADA SALURAN GASTRO-USUS
 • MENCEGAH DAN MEMBANTU MASALAH SEMBELIT SERTA BUASIR
 • MENGAWALATUR BERAT BADAN
 • MENCEGAH MASALAH OBESITI
 • MENGAWALATUR TAHAP KOLESTEROL DALAM DARAH
 • ANTI-PENGOKSIDAAN, MENCANTIKKAN KULIT DAN MENGAWET MUDA


MAKLUM BALAS PENGGUNA  
 

Fatimah Binti Ngah, 47 Tahun, Kuala Terengganu
Selepas minum Green Fit, saya tidak berasa sakit perut dan tidak berlaku cirit-birit. Dengan senangnya saya membuang 2 kali air besar dalam jisim yang banyak pada keesokan hari.
Back to top
 

Sanadi Bin Abdul Latif, 45 Tahun, Kuala Terengganu
Rasa dan bau Green Fit memang enak, saya membuang air besar 4 kali pada keesokan hari! Saya berasa kempis perut!
Back to top
 

Wong Wai Ling, 33 Tahun, Selangor
Dirunsingkan oleh masalah sembelit serius dalam jangka masa yang berpanjangan.

Rasa Green Fit memang enak, selepas minum saya tidak berasa kembung perut, tidak berasa beban, senang dan mudahnya membuang air besar dengan kerap dan banyak.
 

Robert Gilinga, 46 Tahun, Sandakan, Sabah
Keras di bahagian perut, selalu berasa sakit perut, kembung perut dan susah membuang air besar.

Rasa Green Fit sangat sedap, kesannya memang hebat. Tiada sakit perut & cirit-birit, senang membuang air besar. Najis panjang & banyak dibuang. Berasa selesa, ringan & segar!
Back to top
 

Siti Aishah Binti Mohd Nong, 27 Tahun, Kuala Terengganu
Sembelit serius, seminggu buang sekali dan perlukan ubat julap.

Selepas mencuba Green Fit, saya amat memuaskan, ia tidak menyebabkan sakit perut, senang membuang air besar dan banyak dibuang, minyak makanan turut dibuang, jerawat pada muka sudah kering! 


Sahida Shaari, 19 Tahun, Tanah Merah, Kelantan
Saya mengalami masalah sembelit walaupun badan kecil (42kg). Selalu perlu memaksa bila membuang air besar dan menyebabkan kesakitan.

Selepas mencuba Green Fit, saya lebih senang membuang air besar, tidak perlu paksa-paksa dan minyak makanan juga dibuang.
Back to top
 

Jamie Lim Lee Yong , 31 Tahun, Pulau Pinang
Sekeluarga saya bermasalah sembelit. Anak perempuan saya yang berumur 4 tahun hanya membuang air besar beberapa hari sekali. Najisnya sangat keras dan nangis setiap kali buang air besar.

Rasa Green Fit enak, anak perempuan saya amat suka. Dia tidak lagi sembelit, najis lembut dan mudah dibuang. Masalah sekeluarga saya telahpun selesai.
Back to top
 

Goh Teik Choo, 51 Tahun, Pulau Pinang
Saya seorang pesakit kencing manis dan menghadapi masalah sembelit. Saya berasa susah membuang air besar kerana najis keras dan hanya membuang air besar 4 hari sekali.
Rasa Green Fit enak, anak perempuan saya amat suka. Dia tidak lagi sembelit, najis lembut dan mudah dibuang. Masalah sekeluarga saya telahpun selesai.
Back to top
 

Goh Teik Choo, 51 Tahun, Pulau Pinang
Saya seorang pesakit kencing manis dan menghadapi masalah sembelit. Saya berasa susah membuang air besar kerana najis keras dan hanya membuang air besar 4 hari sekali.

Selepas mencuba Green Fit, saya tidak lagi sembelit. Saya boleh membuang air besar dengan senangnya setiap hari.
Back to top
 

Timothy Kaoh, 46 Tahun, Kota Kinabalu, Sabah
Saya menghadapi masalah sembelit, migrain, sesak nafas selepas makan dan selalu berasa mengantuk

Selepas mencuba Green Fit, saya membuang air besar sebanyak 2 – 4 kali setiap hari. Saya berasa amat lega, segar dan tidak mudah letih.
 

Gooi See Min, 18 Tahun, Pulau Pinang
Saya bermasalah sembelit, 2-3 hari buang air besar sekali.

Selepas minum Green Fit, saya boleh membuang air besar setiap hari tanpa beban. Green Fit juga membantu saya menurunkan berat badan saya.
Back to top
 

Zaleha Ibrahim, 34 Tahun, Kuala Terengganu
Saya berasa kembung perut setiap pagi. Perut saya berangin, 3 hari buang air besar sekali dan sikit dibuang.

Selepas mencuba Green Fit, saya banyak kentut berbau dan kerap membuang air besar, najis yang dibuang berbau busuk dan berwarna hitam. Saya tidak lagi berasa kembung perut dan tidak berasa lapar walaupun kerap membuang air besar.
Back to top
Chow Geok Peng, 30 Tahun, Kuala Terenggan
Saya menghadapi masalah sembelit selepas bersalin.

Selepas mencuba Green Fit, saya boleh mengosongkan perut saya setiap pagi. Yang menakjubkan, saya telah 3 kali membuang koprostasis yang panjang iaitu selepas meminum Green Fit uncang ke-4, ke-10 dan ke-15!
Back to top
 

Mohd Asri Bin Ali, 39 Tahun, Kuala Terengganu
Bermasalah membuang air besar dan najis tenggelam.

Selepas mencuba Green Fit, najis menjadi lembik dan terapung di permukaan air. Selepas seminggu meminum Green Fit, koprostasis yang panjang telah dibuang. Saya tidak lagi menghadapi masalah pembuangan dan berat badan saya telah menurun sebanyak 2kg dalam masa sebulan.
Back to top
 

Wilhelmina Janing, 27 Tahun, Kota Kinabalu, Sabah
Saya menghadapi masalah sembelit dan selalu berasa sakit perut. Selain itu, kulit saya bertompok-tompok hitam dan selalu berasa lemah.
Selepas mencuba Green Fit, saya berasa segar dan sihat. Saya tidak berasa sakit perut dan berat badan telah menurun. Kulit saya semakin cerah dan berseri.
Back to top
 

Tan Dai Ning, 38 Tahun, Bintangor, Sarawak
Saya menghadapi masalah sembelit dan kegemukkan, 2 hari membuang air besar sekali.

Hanya mencuba 1 uncang Green Fit, saya membuang banyak air besar pada keesokan hari. Saya berasa amat selesa dan ringan. Selepas 3 minggu meminum Green Fit, berat badan saya telah turun sebanyak 5kg dan lilitan perut telah menurun 6 inchi. Green Fit memang Hebat!
Back to top
 

Fiona Mah, 20 Tahun, Sibu, Sarawak
Saya menghidapi masalah sembelit serius sejak kecil. Saya hanya membuang air besar sebulan sekali!

Saya membuang air besar sebanyak 3 kali pada keesokan hari pertama mencuba Green Fit. Dengan bantuan Green Fit, kini saya boleh membuang air besar setiap hari dengan senangnya
Saya berasa amat gembira dan senang hati!
Back to top
 

Pauline Wong, 58 Tahun, Bintangor, Sarawak
Perut saya kembung dan berasa tidak selesa

Selepas 3 minggu meminum Green Fit, perut saya telah kempis dan berat badan saya telah menurun sebanyak 4kg!
Back to top
 

Elisabeth Tiong Guong Ming, 41 Tahun, Bintangor, Sarawak
Saya membuang air besar 2 – 3 hari sekali. Selalu duduk di tandas selama setengah jam, tetapi masih tidak dapat membuang air besar. Perut saya kembung dan tiada selera makan.

Selepas meminum Green Fit, saya tidak lagi menghadapi masalah sembelit. Selepas 1 minggu meminum Green Fit, lilitan perut saya telah semakin mengecil. Saya berasa amat selesa dan selera makan telah bertambah baik.
Back to top
 

Hjh. Sarbanun Binti Hj. Masuot, 51 Tahun, Sarawak
Saya bermasalah sembelit, sakit pinggang serta belakang dan perut sebu dan keras.

Koprostasis saya telah dibuang! Lebih senang membuang air besar dan tidak perlu duduk lama di tandas. Sakit pinggang dan belakang semakin berkurangan dan perut saya tidak terasa kembung sebab kerap membuang angin. Lenguh-lenguh badan hilang dan berasa lebih bertenaga.
Back to top
 

Phang Chiew Joon, 53 Tahun, Kuching, Sarawak
Air besar yang dibuang amat sikit dan perlu minum banyak air supaya lebih senang membuang.

Pada hari kelima selepas meminum Green Fit, banyak najis hitam telah dibuang. Saya berasa selesa dan perut sudah kempis.
Back to top
 

Rozita Binti Othman, 43 Tahun, Selangor
Saya mengalami masalah sembelit yang agak teruk sejak sekolah menengah. Saya terpaksa mengambil ubat julap dari doktor untuk mengatasi masalah ini.

Sejak meminum Green Fit, masalah sembelit saya telah diatasi. Saya tidak lagi risau dan tidak perlu memakan ubat julap lagi. Berat badan saya telah menurun sebanyak 5kg.No comments: